luni, 9 iulie 2018

Infractori ghinioniști, Traian Tandin

                               Și-a descoperit jefuitorul stând de vorbă cu un polițist

               Într-una din zile, G.C. (43 de ani), inginer la Termorep S.A. Hunedoare, și un coleg de muncă au întârziat mai mult la un pahar. Era, practic, ora 2 noaptea, când cei doi s-au hotărât să părăsească localul și să meargă acasă. Nu erau beți criță, ci bine aghesmuiți.
    S-au despărțit în centrul vechi al orașului.
    G.C., locuind în zona stadionului Corvinul, a luat-o pe jos, neîndurându-se să dea câteva sute de lei pe un taxi. Ajungând în dreptul hotelului Rusca, i-a ieșit în cale un individ, care l-a rugat, extrem de politicos de altfel, să-i dea un foc.
    Clătinându-se, inginerul s-a căutat prin buzunare și a găsit un chibrit. I-a aprins țigara individului, moment în care acesta i-a subtilizat portofelul din buzunarul de la piept al hainei.
    Operațiunea n-a fost, însă, perfectă, întrucât păgubașul, deși „vesel”, și-a dat seama că fusese buzunărit și a dat să pună mâna pe hoț.
    Trezit dintr-o dată, G.C. a început să alerge după el. Uimit de vioiciunea victimei, infractorul a recurs la altă soluție: în clipa în care inginerul l-a ajuns din urmă, s-a întors brusc și i-a servit o porție de spray paralizant. G.C. a fost neutralizat imediat și s-a prăbușit la pământ.
    A doua zi dimineața, inginerul s-a dus la poliție, să reclame cele întâmplate, iar ofițerul de serviciu i-a indicat camera în care se aflau lucrătorii biroului de poliție criminală. Bătând la ușă și primind încuviințarea să intre, G.C. a avut un șoc, când a pășit pragul încăperii.
    Cel care-i furase banii și-l neutralizase cu spray paralizant era așezat pe un scaun în fața unui ofițer. Crezând că polițiștii îl prinseseră înainte ca el să facă plângere, inginerul a avut o reacție neașteptată și a sărit direct la gâtul lui.
    „Animalule, te-au și prins! Unde-s banii mei?”
    Hoțul n-a zis nimic, iar ofițerul, uimit, a sărit să-i despartă.
    La câteva minute după aceea, lucrurile s-au limpezit. Individul din biroul ofițerului e Constantin Făiniș (29 de ani), fără ocupație, dar având antecedente penale, toate pentru furturi din buzunare. Fusese eliberat din penitenciar cu numai două luni în urmă.
    Fiind un hoț de buzunare cu experiență, ofițerul îl chemase la el doar ca să-l avertizeze să nu mai calce pe bec.
    Aflându-se însă că făcuse deja o victimă, infractorului i s-au întocmit acte de trimitere în judecată, găsindu-se și portofelul victimei ascuns sub podeaua din camera în care locuia.
    Numai că, de data aceasta, periculosul hoț de buzunare a compărut în fața tribunalului cu acuzația de tâlhări, ca urmare a folosirii spray-ului paralizant împotriva victimei.

                                          Au fost arestați de o maimuță

                         „Lăsați totul jos! Sunteți arestați!” - a strigat tare o maimuță, îndreptând spre hoții agresori un pistol.
    Scena nu-i o secvență de film, ea fiind, de fapt, finalul unei acțiuni organizate de poliția din Miami. Unul dintre agenți, deghizat într-o gorilă, a fost introdus într-o cușcă cu gratii.
    Scopul era capturarea unei bande specializată în contrabandă cu animale exotice sustrase din parcul zoologic și (așa cum s-a aflat ulterior) vândute în Mexic, pe sume foarte mari.
    Agentul de poliție care i-a arestat pe cei cinci hoți, cu ajutorul câtorva colegi, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va uita niciodată chipurile hoților, în momentul în care gorila i-a somat și i-a amenințat cu pistolul.

                                       S-a întors după telecomanda televizorului furat

                        Mihai Popa (32 de ani) și Vasile Luică (25 de ani), din Râmnicu Vâlcea, prieteni la cataramă, într-o dimineață, au constatat că rămăseseră fără bani de băutură. Fuseseră de mai multe ori în situații de acest gen, dar se descurcaseră. Ce-i drept, ultima dată nu avuseseră noroc.
    După ce jefuiseră o locuință, furând bunuri de mai multe milioane de lei, fuseseră arestați la câteva ore după ce încercaseră să le valorifice într-o consignație.
    Primiseră câte doi ani de închisoare.
    Cei doi prieteni au căzut de acord că cel mai la îndemână ar fi fost să intre tot într-o locuință, să fure ce se poate, iar apoi să vândă rapid totul. Mihai Popa se gândea deja la unul dintre vecinii săi, care lucrase câțiva ani în Germania.
    N-a fost prea greu să intre în locuința cu pricina. Au găsit bani, aur, un video, un televizor color și câteva haine de piele. Au încărcat lucrurile într-o geantă, apoi au ieșit ținând amândoi televizorul.
    Ajunși pe aleea din spatele blocului, cei doi au zărit un taxi. L-au oprit și au urcat. După doar câțiva metri, Luică a tresărit:
    „Bă, am uitat telecomanda!”
    I-a cerut șoferului să oprească și a coborât. S-a îndreptat cu pași repezi spre intrarea blocului. A ajuns până în fața apartamentului și, asigurându-se că nu-l vede nimeni, a pătruns în casă. La plecare, lăsaseră ușa descuiată, așa că n-a făcut decât să apese pe clanță. A intrat în sufragerie și, pentru că n-a văzut telecomanda, a început să scotocească peste tot.
    La un moment dat, s-a auzit ușa. Luică și-a imaginat că trebuie să fie prietenul său, care venea să-i dea o mână de ajutor. S-a înșelat însă.
    În sufragerie a pătruns un necunoscut, care, după un moment de ezitare, s-a repezit la el și l-a pocnit cu pumnii în față. I-a mai tras și câteva picioare, iar apoi l-a imobilizat, legându-l de pat cu niște curele.
    Popa și-a așteptat prietenul aproape un sfert de oră. Chiar a fost tentat să coboare din mașină, să vadă ce se întâmplă. Totuși, n-a făcut-o.
    „Du-mă în centru!” i-a spus el taximetristului.
    A reușit să plaseze toată marfa în câteva consignații.
    Din nefericire pentru el, nu și-a putut savura izbânda.
    Mihai Popa a fost arestat în aceeași seară, în urma denunțului făcut de Vasile Luică.
    În prezent cei doi infractori împart aceeași celulă.
    Bunurile și valorile furate au fost recuperate în totalitate.

                                         A făcut „pana prostului” cu mașina furată

                            Giampiero Renzi, un șomer în vârstă de 27 de ani, voia să fure câte ceva, dar nu i-a mers prea bine: mai întâi, un vânzător l-a luat la bătaie, apoi a dat lovitura la un alt magazin și, în timp ce fugea cu o mașină furată, a rămas fără benzină și a mai încasat o chelfăneală, înainte de a fi arestat.
    Cazierul judiciar al lui Renzi era suficient de lung, dar nu și foarte grav: a jefuit, în mai multe rânduri, dar lucuri de valoare redusă. În plus, era cunoscut ca fiind dependent de droguri și nu chiar echilibrat mintal.
    Ulterior, a recunoscut că pe 10 noiembrie 1995 venise în Fabriano, de unde era originar, la Melano, pentru a face rost de bani, cu care să-și procure droguri.
    S-a îndreptat către o parcare a întreprinderii Tecnomer, unde a găsit o mașină care avea cheile în contact: un Fiat Tipo. Fără să se gândească de două ori, s-a urcat în mașină și a plecat către Fabriano, unde intenționa să dea o spargere.
    Către orele 18, Giampiero Renzi a ajuns în centru, studiind magazinele pe care le-ar fi putut jefui. Văzând un magazin cu articole de uz casnic pe strada Serafini, s-a hotărât să treacă la acțiune.
    Magazinul era plin de clienți și, deși nu avea la el nici măcar un cuțit cu care să amenințe, a strigat: „Scoateți banii!” - și s-a îndreptat spre proprietar cu o figură amenințătoare.
    După ce l-a cântărit cu privirea, proprietarul i-a spus că-i anormal și că ar fi mai bine să plece.
    Simțindu-se jignit, Giampiero Renzi a sărit să-l bată și, deși l-a lovit destul de tare, a fost nevoit să fugă, înainte de a fi linșat sau de a veni poliția. S-a urcat în aceeași mașină furată și a plecat către altă țintă, urându-și mai mult succes.
    Tentativa de jaf din magazinul de articole de uz casnic a fost semnalată la poliție. Carabinierii au intrat imediat în alertă.
    Între timp, Renzi s-a deplasat în zona Borgo, în strada Petrarca, unde se afla parfumeria Donna. Aruncând o privire înăuntru, a constatat că era aproape pustie: doar vânzătorul și o singură clientă. Pentru mai multă siguranță, a intrat în parfumerie cu o mână în buzunar, cu pumnul strâns, pentru a da senzația că are la el un pistol.
    Înghețate de frică, cele două femei au stat nemișcate, în timp ce Renzi, continuând să țină o mână în buzunar, a luat din casă toate încasările: puțin mai mult de 400.000 de lire. Nemulțumit de sumă, i-a luat clientei portofelul, apoi s-a urcat în mașină, pentru a se întoarce acasă.
    Vânzătoarea a alertat poliția și, după descrierea hoțului, polițiștii și-au dat seama că-i vorba de aceeași persoană care încercase să jefuiască magazinul cu articole de uz casnic și au intensificat cercetările.
    După ce a pornit din nou la drum, Giampiero Renzi a remarcat faptul că indicatorul de benzină este la minim, dar spera să ajungă până acasă. Însă în Marischio, cu rezervorul complet gol, mașina s-a oprit, în timp ce din depărtare se auzeau sirenele poliției.
    Fără să stea pe gânduri, hoțul și-a abandonat mașina în mijlocul străzii, după care a ochit o mașină parcată în fața unei locuințe. Văzând lipsa cheilor din contact, a năvălit în locuința respectivă:
    „Dați-mi cheile mașinii sau vă omor pe toți!”
    Acei „toți” erau doi bătrâni.
    Probabil că ar fi primit cheile, dacă în aceea clipă n-ar fi intrat fiul proprietarilor mașinii, care s-a repezit la agresor, trăgându-i câțiva pumni și punându-l din nou pe fugă.
    În acest timp, proprietarul a reușit să cheme poliția. Dar agenții erau deja aproape.
    Renzi a încercat să facă autostopul, însă fără succes, apoi s-a ascuns printre tufișurile de pe marginea drumului. Începută sub auspicii rele, ziua s-a terminat și mai rău pentru el: carabinierii l-au prins în următoarele cinci minute.
    Ajuns la sediul poliției, Renzi a încercat să evadeze, lovind un carabinier. Dar colegii acestuia l-au imobilizat imediat.

                                         În loc de carne de vită au furat cadavre umane

                       Doi argentinieni din Buenos Aires au furat un camion în care credeau că se află carne de vită.
    Ei au fost șocați când au deschis ușile mașinii și au găsit 33 de cadavre umane.
    Polițiștii au afirmat că cei doi au furat mașina din fața unui depozit alimentar, dar, din grabă, au greșit camionul frigorific vizat și s-au urcat în cel în care se aflau cadavrele destinate disecțiilor pe care le făceau studenții la Medicină.
    „Aș vrea să am mereu de-a face cu astfel de hoți... Am găsit camionul abandonat la 10 kilometri de depozit, iar „marfa” a rămas neatinsă! Nici până acum n-am înțeles de ce camionul cu cadavre fusese parcat în apropierea depozitului alimentar”, a declarat un polițist.

                                          Și-a găsit nevasta în patul celui pe care voia să-l jefuiască

                         Nu demult, în comuna Seaca, județul Buzău, s-a petrecut un caz ieșit din comun.
    Într-o vineri după-amiaza, Elena Botea (36 de ani) și-a anunțat soțul, Nelu Botea (38 de ani), că trebuie să plece la părinții ei.
    „Mama are o mulțime de treabă și trebuie să merg s-o ajut.”
    Și ca o soție grijulie, Elena i-a pregătit soțului mâncare pentru două zile, l-a îmbrățișat și a plecat spre comuna natală, situată la peste 100 kilometri de Seaca.
    Văzându-se singur, Nelu Botea s-a îmbrăcat, a luat toți banii din casă și s-a dus la bufetul din centru comunei. În numai două ore a cheltuit toate economiile, transformându-le în câteva jumătăți de vin. Avea deja mintea tulbure, când a realizat că atunci când se va întoarce, nevastă-sa îi va face un scandal monstru. Trebuia să facă neapărat rost de bani.
    Și, cum Nelu Botea fusese de două ori condamnat pentru furt, în mintea lui a încolțit și planul salvator.
    Ridicându-se cu greu de la masă, s-a îndreptat spre puștiul care servea la bar și care era fratele patronului.
    „Unde-i frate-tău, Costele?” - l-a întrebat Botea.
    Văzându-l beat, ca să scape de el, puștiul i-a spus că patronul plecase după marfă și că va lipsi vreo două zile.
    „Acum e momentul”, și-a spus bucuros Nelu Botea, care știa că cei doi frați locuiau singuri în aceeași casă de la marginea comunei. Aflând de la puști că localul va mai fi deschis încă vreo două ore, Nelu Botea a acționat liniștit.
    Întunericul de afară îl proteja. A pătruns în curte pe poarta descuiată. S-a îndreptat spre spatele casei și, cu o mișcare dibace, a forțat fereastra. Dintr-o săritură a fost înăuntru.
    Trebuia să „lucreze” pe întuneric, altfel, ar fi atras atenția celor care treceau pe stradă. Cunoștea bine casa, căci fusese de multe ori acolo în vizită. Știa că banii și aurul ar fi trebuit să fie în vitrină, ascunși într-o casetă de lemn...
    Așa era. Și-a înfundat buzunarele și a dat să plece. Dar atunci a auzit de undeva muzică în surdină și s-a îndreptat spre locul respectiv. „Scula” cu pricina o putea vinde...
    A dat ușa de perete și a început să bâjbâie după casetofon, crezând că puștiul îl uitase deschis. O voce dogită a izbucnit chiar în fața lui:
    „Ce mă-te cauți la ora asta? Ți-am spus să nu vii acasă până la unșpte noaptea!”
    Proprietarul barului credea că fratele lui mai mic se întorsese acasă mai devreme.
    Botea a înlemnit. A recunoscut imediat vocea proprietarului și a înțeles că trebuia să dispară. A reușit să se strecoare pe ușa de la dormitor, dar n-a văzut-o și pe cea de la hol. A lovit-o cu putere, iar brațul drept a pătruns prin geamul de stclă, sfărâmându-l.
    Și-a pierdut orientarea.
    Singura lui șansă era să găsească întrerupătorul. N-a mai apucat să-l caute. O lumină orbitoare a invadat încăperea.
    Nelu Botea, cu brațul drept plin de sânge, se găsea în fața unui pat răvășit. Pe marginea lui, acoperindu-și goliciunea cu un cearceaf, stătea nevăsta-sa, șocată. Bărbatul masiv, care era aproape în pielea goală, s-a dezmeticit primul și l-a imobilizat pe infractor.
    A chemat poliția, dar numai după ce Elena Botea a plecat de acolo....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu