miercuri, 25 iulie 2018

Infractori ghinioniști, Traian Tandin

                                         Femeia de serviciu a imobilizat un hoț cu coada măturii

                     Într-o zi, Jutta Hambach, în vârstă de 31 de ani, femeia de serviciu a unei bănci din Hambrug, a trăit o întâmplare pe care n-o va uita toată viața.
    „Făceam curățenie, a declarat ea, și tocmai mă aflam într-o debara, în care îmi țineam măturile și gălețile. Abia intrase primul client în bancă, și a apărut un tâlhar. Era mascat și avea un pistol în mână... Când am văzut că individul vrea să fugă cu banii, i-am apărut din spate și l-am amenințat cu coada măturii pe care i-am înfipt-o între omoplați pe post de armă automată: „Aruncă pistolul că te secer cu o rafală!” De frică să nu-l împușc, hoțul a aruncat imediat pistolul și banii din mâini!”
    Casiera a pornit sistemul de alarmă și angajații băncii l-au imobilizat pe intrus. După ce tâlharul a fost arestat, s-a constatat că el îi amenințase cu un pistol cu apă.
    Infractorul a avut o izbucnire nervoasă și l-a podidit plânsul. El s-a dovedit a fi Otto Weinberg, în vârstă de 35 de ani, care a declarat în arestul poliției:
    „Dacă aș fi avut o armă veritabilă, nu mă pierdeam cu firea. Când am văzut cu ce și de către cine am fost amenințat, mi-a venit să mor, să găsesc un pistol adevărat și să-mi zbor creierii!”
    La rândul său, directorul băncii a spus:
    „Pentru faptul că femeia de serviciu a fost mai curajoasă și mai inteligentă decât paznicii, am promovat-o într-un post bine remunerat, cu atribuții speciale de asigurare a securității băncii.”

                                         Un polițist a prins cinci hoți cu un pistol de jucărie

                      Plutonierul Ștefan Țacu, din Târgu Jiu, se afla acasă și ieșise pe balcon să fumeze o țigară când a observat câțiva tineri care tocmai încercau să spargă două mașini. Polițistul s-a hotărât să coboare în stradă și să-i prindă pe spărgători.
    Țacu nu era înarmat, așa că, pentru orice eventualitate, a luat la el un pistol de jucărie, pe care urma să i-l dăruiască unui nepot de-al său. Dar hoții nu aveau de unde să știe că arma nu era adevărată, așa că plutonierul n-a avut probleme să-i rețină.
    Parchetul Județean a eliberat mandate de arestare pentru Adrian Stoian și Alin Cârstoiu, capii bandei, ceilalți hoți fiind cercetați în stare de libertate.

                                          Turiștii jefuiți aveau arme mai bune

                      Despre faimoșii „rakeți”, indivizi certați cu legea, provenind din state ale fostei Uniuni Sovietice, nu credem că e cazul să spunem prea multe, căci oricine știe prea bine cam ce le poate pielea. Dar pățania a patru asemenea indivizi merită povestită, prin hazul ei involuntar.
    Într-o frumoasă dimineață de iulie, un autobuz cu număr de înmatriculare de Belarus mergea pe șosea, la circa 200 km de Varșovia. La un moment dat, de pe un drumeag lateral, un autoturism fără semne de identificare i-a tăiat calea autobuzului. Cu scrâșnet de frâne, mașina s-a oprit, iar din autoturism au năvălit afară patru indivizi mascați, înarmați cu pistoale și cuțite.
    Bandiții s-au îndreptat spre ușa autobuzului, dar primul n-a apucat să pună piciorul pe scară, că, de peste banchete, țevile lungi ale unor puști s-au ațintit asupra sa, însoțite fiind de un zgomot specific, de arme încărcate.
    În doi timpi și trei mișcări, bandiții au fost dezarmați și legați fedeleș. Ce se petrecuse?
    Cei patru rakeți, proveniși din Ucraina, avuseseră ghinionul să atace tocmai autocarul echipei naționale de tir cu pușca din Belarus, care se întorcea de la un concurs din Slovacia. Și, colac peste pupăză, pentru a fi tacâmul complet, sportivii erau cătrăniți rău, fiindcă ocupaseră ultimul loc!

                                 Spărgătorii n-au găsit banii, proprietara schimbând ascunzătoarea

                    Brașoveanca Elena Tarhon a demonstrat că era premoniții care o pot scoate din multe încurcături. Femeia a salvat astfel mica avere pe care o ascundea în casă.
    Într-o marți după-amiază, casa familiei Tarhon a fost spartă. Hoții au forțat ușa cu o rangă și au pătruns în locuință, profitând de faptul că proprietarii se aflau în piața Traian, unde au o mică afacere.
    Spărgătorii au întors pe dos toate lucrurile, au golit dulapurile și debaraua, căutând bani și bijuterii. N-au furat nimic, deși în casă erau ascunse 60 de milioane de lei și mai multe bijuterii din aur.
    Toate au scăpat de mâna hoților, după ce Elena Tarhon visase că-i vor fi furate și le-a schimbat ascunzătoarea.
    „Inițial, banii erau în dulap. Noaptea am visat-o pe bunica mea, care-mi spunea să-i iau de acolo, să-i ascund mai bine, pentru că îmi vor fi furați. Dimineața i-am ascuns în altă parte, și hoții nu i-au putut găsi”, a declarat Elena Tarhon.
    Sertarul în care se aflaseră toți banii, adică 60 de milioane de lei și bijuteriile familiei a fost întors pe dos de hoții care au pătruns în casa familiei Tarhon.

                                     O femeie ventriloc l-a înșelat pe atacator,
                                    făcându-l să creadă că polițiștii sunt la ușă

                      O femeie ventriloc pe nume Marta Guttmacher l-a păcălit pe cel care voia s-o violeze, făcându-l să sară pe fereastră. Apelând la capacitățile sale speciale, ea a imitat voci de polițiști care somau să se deschidă ușa.
    Femeia în vârstă de 31 de ani, din Frankfurt, Germania, a scăpat fără nicio rană din acest ciudat incident. Poliția spune că și-a păstrat cumpătul foarte bine, reușind să le dea apoi o descriere amănunțită a atacatorului.
    „Și-a folosit capul și talentul neobișnuit, pentru a scăpa dintr-o situație deosebit de periculoasă, a declarat inspectorul Erik Kriegsman. Ea l-a făcut pe violator să creadă că arestarea lui este iminentă. Și-a folosit capacitatea de ventriloc, vorbind ca un polițist, identificându-se și prevenind că va sparge ușa dacă nu se va deschide.”
    Domnișoara Guttmacher, care lucrează într-un club de noapte cu cunoscuta păpușă „Brigitte”, e ventriloc de peste șapte ani. A devenit expertă mai ales în a se preface că păpușa urlă, ea în acest timp stând liniștită și fără să-și miște buzele.
    După ce a încercat cu alte argumente să scape de atacator și n-a reușit, domnișoara Guttmacher a apelat la talentul ei de ventriloc și a urlat:
    „Poliția Frankfurt, deschideți!”
    Atacatorul, care tocmai rupea hainele victimei și se pregătea de acțiune, s-a oprit brusc.
    Femeia și-a folosit din nou talentul, spunând în continuare:
    „Deschideți sau vom sparge ușa!”
    Suspectul s-a speriat și a fugit escaladând fereastra, pentru ca apoi, odată ajuns în stradă, să dispară cu mașina sa cu tot.
    Dar victima a notat numărul de înmatriculare a mașinii.
    Atacatorul, pe nume Harold Gross, 23 de ani, este acuzat de furt și tentativă de viol, el fiind pasibil de o pedeapsă de până la 17 ani de detenție.

                                    Un spărgător a fost surprins în timp ce proba pantofii furați

                   E un fapt deja cunoscut că pe zi ce trece ingeniozitatea hoților și a spărgătorilor se ridică spre culmi nebănuite.
    O excepție o reprezintă cazul lui Gabriel Câmpeanu, în vârstă de 23 de ani, care a pătruns într-un magazin de încălțăminte din Cluj.
    Faptul n-ar avea nimic ieșit din comun dacă spărgătorul nu s-ar fi apucat, înainte de a înșfăca marfa, s-o și probeze. În această postură incomodă a fost surprins de doi agenți ai Societății de pază „Neva Mureșan”.
    Instantaneu, lui Gabriel i-au sărit din cap toate gândurile referitoare la numărul pantofilor, fason sau elasticitatea tălpii: el a luat-o la goană prin apa Canalului Morii, cunoscut de clujeni pentru mirosurile sale pestilențiale.
    După o urmărire de câteva sute de metri, după ce l-au amenințat că vor face uz de armă, agenții de pază l-au reținut pe pretențiosul tânăr și l-au dat pe mâna poliției.

                                   O nonagenară a imobilizat un infractor

                     În ciuda celor 91 de ani ai săi, Lucie Sardo este încă foarte energică.
    Pe data de 28 mai 1997, după ce se deplasa în celălalt capăt al orașului Vallauris, pentru a dejuna împreună cu fiica ei, Annie (70 de ani), Lucie s-a întors acasă grăbită, căci tocmai trebuia să sosească un instalator, pentru a-i face câteva reparații în apartament.
    La nici cinci minute după ce a sosit, a auzit soneria și a deschis ușa.
    Instalatorul era un bărbat tânăr, cu părul blond și lung până la umeri, care încerca, în mod vizibil, să-și ascundă fața, cu ajutorul unei eșarfe înnodate la gât. El a trântit ușa în urma lui și, cu pași precipitați, a traversat livingul și a ajuns în dormitor.
    Dându-și seama imediat că ceva nu era în regulă, Lucie s-a speriat, dar, în loc să fugă și să încerce să cheme poliția, ea s-a repezit după individ, pe care l-a văzut răsturnând fotoliile și deschizând sertarele febril.
    „Dă-mi portofelul tău imediat!” a strigat bărbatul.
    „N-am niciun ban în casă!” a replicat Lucie, dar el a îmbrâncit-o și s-a întors în living.
    Atunci, Lucie s-a repezit în bucătărie, s-a înarmat cu o tigaie, apoi a revenit în cameră. Individul tocmai voia să ascundă ceva sub haină.
    Apropiindu-se, femeia a văzut că „instalatorul” îi furase cutia cu bijuterii, singura ei avere.
    „Bijuteriile mele! Dă-mi-le imediat înapoi!” a strigat ea și, în momentul următor, l-a pocnit cu tigaia în cap pe hoț.
    Acesta s-a dezechilibrat, iar Lucie i-a mai aplicat o lovitură, după care bărbatul și-a pierdut cunoștința și a căzut pe podea.
    „De frică să nu se trezească, l-am legat de mâini și de picioare cu o sfoară, după care am fugit la o vecină, pentru a anunța poliția. Nu mică mi-a fost mirarea să descopăr că așa-zisul instalator purta o perucă și că era, de fapt, Fabrice Tierece, un băiat din cartier, pe care, de altfel, îl cunoșteam!” a declarat Lucie Sardo.

                                  Hoțul a fost neutralizat cu o lovitură de țucal în cap

                 Nica Ifrim, un recidivist din Brăila, a fost trimis în judecată pentru tâlhărie și ultraj asupra unui jandarm.
    Pe 19 decembrie 1999, Nica Ifrim și Ionel Budur au făcut autostopul pentru a ajunge la Ianca. Au oprit un ARO, în care se alfau Gheorghe Melinte, soția acestuia Eugenia, și fiica lor în vârstă de patru ani, Diana, plus alți doi autostopiști care, ulterior, au coborât în localitatea Urleasca.
    În zona localității Oprișenești, proprietarul mașinii a oprit și i-a întrebat pe cei doi autostopiști din spate, Ifrim și Budur, dacă nu cumva au luat ciocolata și biscuiții copilului său. Atunci, Ifrim a fugit din mașină, dar a fost ajuns din urmă de Melinte.
    A urmat o altercație între proprietarul mașinii și cei doi autostopiști.
    Un jandarm, Costel Rândunică, a auzit țipetele Dianei, copila soților Melinte, care se speriase. Văzând că se apropie jandarmul, Budur, unul dintre cei doi autostopiști, a luat-o la fugă. Celălalt autostopist, Ifrim, l-a mușcat de mână pe jandarmul care-l percheziționa.
    A mai sărit în ajutorul jandarmului un sătean, care i-a tras un pumn autostopistului. Ba, mai mult, Eugenia Melinte a luat olița copilului din mașină și l-a trăznit cu ea în cap pe infractor, care, ulterior, a fost imobilizat.
    Nica Ifrim furase din ARO câteva nimicuri: un cric, două filtre de motorină, o lampă auto, un portmoneu, două ciocolate și un pachet de biscuiți.

                                       Spărgătorii de automate au umplut spitalele

                      Georges este un tip micuț de statură, dar cu o minte foarte ascuțită. Și la serviciu, și acasă cultiva o dezordine cumplită, care este de fapt un soi de ikebana obiectual. Cel puțin apartamentul poate trece oricând drept laborator de alchimie. Umblă șleampăt, dar este foc de deștept. Altfel nu l-ar tolera nimeni la slujbă. Are soluții pentru orice, la orice oră din zi sau noapte, dar și invenții! Este un mic geniu și toată lumea știe asta.
    Vine vestea că se fură bani din casetele automatelor. Că există fel de fel de automate: de oferit țigări ori sendvișuri, de servit cafea sau băuturi răcoritoare, de livrat bomboane, ciocolată, gumă de mestecat sau chiar filme porno, sexy și obiecte de sex-shop.
    Multe dintre ele erau concepute de Georges și l-a durut tare vestea că se fură banii din automate și s-a pus la treabă. După câteva zile, un nou sistem antifurt se fabrica în serie, iar după alte câteva zile a fost montat la automatele micuței localități.
    Sluis este un orășel care numără abia 2.200 de locuitori și se află în Belgia; era de mirare pentru străinii în trecere particularitatea așezării: Sluis-ul era plin de sex-shopuri. Aici găsești tot ce-ți trece prin minte în acest domeniu. Însă, în speciat, oferit de automate.
    De furat, se fura foarte simplu: cu chei porivite descuiau capacul protector, apoi cu o șurubelniță, hoții înlăturau un perete separator și aveau acces la caseta în care se adunau monedele. Trebuiau introduse ambele mâini pentru a apuca cutia și operațiunea se termina. Multe din automate dețineau filme sexy și porno sau obiecte folosite în amor, iar ele erau primele care se umpleau cu bani. Tot acestea au fost și cele care au dat primele victime.
    Primul găsit a fost un tânăr de 25 de ani. Se zvârcolea pe jos, țipând de mama focului. Din nas îi curgea sânge și un obraz începuse să i se învinețească.
    Dus la spital, s-a lămurit misterul: dorise să fure banii dintr-un automat. A procedat ca și în alte dăți, însă, în momentul în are a apucat cu ambele mâini caseta, ceva i-a aruncat în ochi un lichid usturător. Aproape simultan, dintr-un perete s-a desprins zvâcnind scurt, o bară dură care l-a pocnit în plină figură.
    Pentru ca tacâmul să fie complet, un soi de furculiță i s-a înfipt adânc în mâini. Nici n-a apucat să schițeze retragerea mâinilor și o descărcare electrică i-a pus capac.
    Până seara, în spital ajunseseră nouă spărgători, pe care televiziunea locală deja îi populariza. Sistemul antifurt făcea ravagii.

                                       Traian și Decebal au fost bătuți cu polonicul

                   Doi tineri, Marian Decebal (16 ani) și Iulian Traian Secăreș (17 ani) din Râmnicu Vâlcea, au ajuns într-o duminică noapte la spitalul din oraș cu capetele sparte.
    Băieții tocmai se întorceau cu chef de la o discotecă din cartierul Goranu și au dat iama într-o grădină, să-și facă nevoile în spatele unor tufe.
    Cum câinele a început să latre, proprietara, o femeia cam la 60 de ani, a ieșit înarmată cu un polonic și i-a altoit pe cei doi în cap.
    Femeia striga „Hoții! Hoții!” fiind convinsă că băieții intraseră în grădină ca să-i fure roșiile.
    După ce au primit îngrijiri medicale, Traian și Decebal au fugit din spital, pentru ca ceilalți bolnavi să nu râdă de pățania lor.

                                       Hoțul a fost reținut de victimă cu dinții

                        Când și-a dat seama că un tânăr încerca să-i fure ceasul, Bruce Aron, din Port Richey (Florida), a considerat că era mai sigură metodă pentru a-l împiedica pe hoț să fugă cu prada este de a-și înfige dinții în brațul lui.
    „Dacă nu aveam dantură bună, jefuitorul ar fi fost și acum în libertate!”
    Pentru că se grăbea să ajungă la o întâlnire, Bruce Aron a chemat un taxi. Dar, din cauza traficului aglomerat, mașina mergea cu aceeași viteză ca și pietonii. Fiind cald, a coborât geamul portierei și și-a scos brațul drept afară, pentru a se mai răcori. La mână avea un ceas din aur, care nu a scăpat atenției lui Pasquale Pirozzi, un italian care, la 18 ani, avea deja o mulțime de antecedente penale.
    Pasquale s-a apropiat de mașină și, cu o singură mișcare, i-a smuls ceasul de la mână și a dat să fugă.
    Dar Bruce a fost mai rapid decât el: l-a înhățat de mână, l-a tras lângă portiera mașinii și și-a înfipt dinții puternici în brațul lui. Cu cât agresorul se zbătea mai tare, cu atât dinții se înfingeau mai adânc în carnea lui. Bruce și-a descleștat fălcile, abia după ce hoțul a fost imobilizat de către trecătorii care văzuseră scena.
    „În urmă cu câțiva ani, am prins doi hoți în apartamentul meu, pe care i-am cotonogit. Am fost dat în judecată pentru exces de legitimă apărare! Am fost achitat, dar mi-am promis că, orice s-ar întâmpla, nu-mi voi mai folosi forța mâinilor. Așa că mi-am folosit dinții!” le-a explicat Burce polițiștilor.
    Pasquale Pirozzi a fost arestat sub acuzația de tentativă de furt.

                                         Spărgătorul a fost snopit în bătaie de păgubaș

                         3 martie 1996. Zgomotele care se auzeau în sufragerie i-au trezit pe soții Giușcă din somn, pe la 3 dimineața.
    „E cineva în casă!” a exclamat, speriată, femeia.
    Încă buimac, Florinel Giușcă și-a căutat papucii și s-a îndreptat spre camera cu pricina. N-a ajuns bine în prag și a văzut un individ care căuta cu ardoare printre lucruri. Din când în când, își mai îndesa câte un obiect în buzunarele pantalonilor.
    „Doamne, mi-a intrat un hoț în casă”, și-a spus bărbatul, înfuriat și înspăimântat în același timp.
    Sufrageria și balconul apartamentului de bloc din strada Râșnov nr. 2, au fost transformate de Florinel Giușcă, patronul unei firme, într-un magazin cu de toate. Vitrina plină de marfă, de la parterul imobilului, l-a atras pe tâlhar. Mai ales că nu trebuia decât să spargi un geam și te trezeai în mijlocul „bogățiilor”.
    Ghinionistul spărgător nu bănuia că proprietarii locuiau acolo. Cert este că între păgubaș și spărgător s-a pornit o bătaie soră cu moartea.
    Intrusul l-a lovit de câteva ori cu putere în cap pe patron, dar nici acesta nu s-a lăsat. În încăpere a intrat și nevasta lui Giușcă. Acesta i-a strigat disperat, printre pumni și palme:
    Anunță vecinii și poliția!”
    Vecinii, solidari, au sărit imediat, hoțul a fost imobilizat și dus în holul blocului, unde a mai primit câteva scatoalce.
    În acel moment, locotenentul Adrian Milcică și plutonierul Nelu Ilie, polițiști la Secția 7, care patrulau prin zonă, au observat cu uimire câțiva indiviz în pijamale care se agitau nevoie mare lângă intrarea imobilului.
    Astfel, spărgătorul a fost dus la secție, scăpând de furia locatarilor.
    Daniel Stancu, tâlharul bătut de păgubaș, ieșise de numai câteva zile de la pârnaie, unde ajunsese tot pentru o hoție. De altfel, din 1992 și până acu, mai mult după gratii a stat.
    Scurtele momente de libertate s-au datorat eliberărilor condiționate. Daniel mai are de ispășit o „coadă” de 300 de zile rămase de la condamnarea anterioară.
    „M-am născut hoț și asta e! le-a declarat Stancu polițiștilor. Nu știu să fac altceva și nici nu vreau.”
    Ultima experiență trăită o să-l cumințească pentru o vreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu