luni, 16 iulie 2018

Infractori ghinioniști, Traian Tandin

                               Invalida dansa cu foc în discotecă

             Rita D Ercole (61 de ani) din provincia italiană Chieti, care a primit până în prezent suma de 101 milioane de lire italiene (circa 64.000 dolari) drept ajutor social și beneficia de o însoțitoare permanentă, și-a văzut „invaliditatea” demascată de un vecin, care a văzut-o dansând într-o discotecă și a relatat totul poliției.
    În consecință, vreme de mai multe săptămâni, agenți ai poliției îmbrăcați în civil și dotați cu camere video și aparate de fotografiat au urmărit-o pe presupusa invalidă, care, în fiecare noapte de sâmbătă, dansa îndrăit în discotecă.
    Demascată de autorități, D Ercole a fost acuzată de fals.
    Demascarea sa a atras și urmărirea în justiție a fostului director al spitalului San Camillo din Chieti, președinte al comisiei sanitare, și al medicului Gabriella Cifani, membră a acestei comisii, acuzați pentru trafic de influență și fals.

                               Și-a tras câțiva pumni în față, pentru a pretexta că fusese tâlhărit

               Polițiștii clujeni s-au săturat să tot fie puși pe drumuri de pomană și să ancheteze zadarnic ore în șir.
    Tocmai de aceea i-au dat o amendă contravențională lui Radu Bircea (23 de ani) din Turda. Și asta deoarece omul reclamase o tâlhărie care exista numai în imaginația lui.
    Iată cum au stat concret faptele: Într-o luni, în jurul prânzulu, Bircea s-a prezentat la poliție și a declarat că a fost victima unei tâlhării. Conform spuselor sale, un necunoscut a bătut la ușa casei lui Mihai Nagy, pe care el o avea în grijă câtă vreme proprietarii se aflau în concediu, i-a pulverizat spray lacrimogen în ochi, l-a bătut, după care, când a ajuns în stare de inconștiență, l-a legat cu cablul de la televizor. Și a furat toți banii din seif.
    După investigații serioase, polițiștii au stabilit că banii au fost furați chiar de Bircea și cheltuiți în discotecă, împreună cu iubita lui. Tâlhăria era inventată pentru a justifica în fața lui Mihai Nagy dispariția banilor.
    Interesant este că, pentru a fi cât mai convingător, Bircea își trăsese câțiva pumni în fața oglinzii, făcându-și niște vânătăi strașnice.

                                          Aristotel și-a dat cu piatra în cap

               Poliția clujeană a fost sesizată, în data de 9 ianuarie 1999, de Aristotel Maier, agent comercial la S.C. Merk S.R.L. Cluj, care a reclamat faptul că a fost victima unei tâlhării petrecute pe Dealul Feleacului.
    Aristotel, în vârstă de 31 de ani, le-a relatat polițiștilor că a ieșit din mașina lui, pentru a șterge parbrizul. În acel moment, un necunoscut s-a apropiat de el, cerându-i o cârpă. După câteva clipe, persoana neidentificată l-a lovit pe Aristotel în cap.
    Potrivit propriilor afirmații, după lovitură, cel agresat și-a pierdut cunoștința. Când și-a revenit, agentul comercial a constatat că dispăruseră cele 32 de milioane de el pe care le avea asupra sa și care reprezentau încasările firmei.
    Pentru a întări cele declarate, Aristotel a venit în fața organelor de anchetă cu un certificat medico-legal, care confirma lovitura încasată.
    După reclamația făcută de Aristotel Maier, polițiștii clujeni au demarat o anchetă. În paralel, patronul firmei la care lucra agresatul a solicitat să se verifice contabilitatea, părându-i-se suspect faptul că Aristotel avea asupra lui o sumă atât de mare.
    În urma cercetărilor, a ieșit la iveală faptul că Aristotel avea o lipsă în gestiune de 21 de milioane de lei.
    El încasa bani de la clienți folosindu-se de chitanțe în dublu exemplar. Între cele două chitanțe, „victima” interpunea o coală albă de hârtie, pentru ca indigoul să nu se imprime pe chitanțierul firmei. Sumele pe care le trecea ulterior în actele firmei erau mult mai mici decât cele încasate în mod real.
    În cele din urmă, Aristotel și-a recunoscut vina și le-a dat polițiștilor detalii asupra modului în care a acționat: el s-a lovit cu o piatră în cap și s-a întins pe marginea șoselei, sperând că un șofer milos va opri pentru a vedea ce i s-a întâmplat. Din păcate, traficul în acea zi a fost foarte aglomerat, iar conducătorii auto nu l-au băgat în seamă pe Aristotel, care gemea pe marginea dumului.
    Văzând că trucul nu-i reușește, Aristotel s-a ridicat singur și s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală, unde i s-a eliberat certificatul medico-legal cu care s-a prezentat în fața polițiștilor.
    El pierduse la jocuri de noroc cele 21 de milioane de lei.

                                      I-au rămas testiculele în gard

                   Pe Dorel Ghencea (29 de ani) din Basarabi, județul Constanța, lumea îl cunoștea ca pe un cal breaz. Asta pentru că acesta nu se putea abține să nu pătrundă în cel puțin o curte, de unde pleca fie cu o găină, fie cu o rață sau vreun pui de curcă.
    De cum ajungea acasă, găinarul se punea pe jumulit păsări. În final, nefericita înaripată sfârșea în oală sau tigaie. Și pentru că prețioasa pradă uneori nici nu apuca să se răcească bine pentru că era mâncată, oamenii nu prea aveau cu ce să-l prindă pe Dorel Ghencea.
    Într-adevăr, Ghencea făcea în așa fel, încât scăpa „curat” de fiecare dată, deși oamenii puteau să jure că el este făptașul. Pentru a-l da pe mâna poliției, însă, aveau nevoie de dovezi.
    Din păcate, „dovezile” era mâncate prea repede, astfel încât lui Dorel Ghencea i se potrivea de minune zicala cu hoțul neprins.
    Ultima găinărie însă nu i-a mai ținut. Gardul pe care îl avea de escaladat era foarte înalt și în partea de sus era prevăzut cu țepușe, pe care, din cauza întunericului, infractorul nu le-a văzut. Și-a dat seama de asta când era deja prea târziu. Reușise să sară în interiorul curții, însă o durere ascuțită îl făcuse să-și piardă cunoștința pentru câteva minute.
    „Când am auzit urletele alea, ca de fiară înjunghiată, am ieșit afară, să văd ce s-a întâmplat, povestește Gheorghe Mesaru, cel care l-a descoperit pe Dorel Ghencea. Când m-am dus la țarcul în care țin găinile, pentru că de acolo veneau strigătele, am înlemnit. Jos, printre găini, stătea chircit un bărbat și țipa de parcă l-ar fi tăiat cineva. La început, nu mi-am dat seama ce are, pentru că nu vedeam din cauza întunericului. Am încercat să-l încercat să-l ridic, ca să-l duc în casă, și atunci a început să urle și mai tare. Apoi a venit un vecin, care auzise și el, și m-a ajutat să-l luăm de acolo și să-l ducem la mine în casă, unde, la lumină, am văzut că era plin de sânge și avea pantalonii rupți.”
    Ce se întâmplase? În încăpățânarea de a escalada acel gard înalt, Dorel Ghenea fusese, practic, castrat de țepușii din vârf, nemaiputând să-și atingă scopul.
    O pedeapsă pe măsură pentru hoțul de găini.

                                         Hoțul l-a dat în judecată pe păgubit

                       Un hoț pretindea despăgubiri materiale, fiindcă s-a ales cu un dinte rupt, pe când încerca să jefuiască o casă din Norwich, Anglia.
    Proprietarul, Maurice Kirby, l-a surprins asupra faptei și, ca să fie sigur că Bernard Ganage nu-și ia tălpășița până la sosirea poliției, n-a găsit altă soluție decât să-l imobilizeze pe infractor la pământ și să se așeze pe el. Cum Maurice era supraponderal, hoțul n-a scăpat nevătămat.
    Pe lângă câteva coaste rupte, Ganage a rămas și fără un dinte, fapt care l-a supărat peste măsură, relatează cotidianul The Sun.
    Aflat în arestul poliției, infractorul a anunțat că intenționează să-l dea în judecată pe Maurice și să-i ceară peste 7.000 de dolari despăgubiri pentru dintele rupt.

                                         Hoțul a fost salvat cu tulumba pompierilor

                        Magazinul „Unirea” a devenit scena unui incident desprins parcă din filmele de acțiune. Polițiștii și pompierii au înconjurat clădirea, pentru a încătușa un hoț cu veleități de alpinist.
    După minute de suspans, tânărul Rareș Neagu a fost coborât pe scara pompierilor de pe terasa magazinului și condus în arestul Secției 10 Poliție.
    Hoțul, un puști de 20 de ani din Galați, s-a hotărât să dea lovitura în magazinul din centru capitalei. El a reușit să se ascundă în clădire și a așteptat ora închiderii.
    Când raioanele s-au cufundat în întuneric, Neagu a trecut la acțiune. În câteva ore, el a luat la rând nouă puncte de vânzare din magazin și a umplut două geamantane cu aparatură electronică și parfumuri scumpe.
    Pe la 5 dimineața, Neagu a urcat pe terasă și a coborât geamantanele cu ajutorul unei frânghii.
    Când să-și dea însă drumul și el, alpinistull amator a fost observat de o patrulă a poliției. Somat de polițiști, Neagu s-a cocoțat pe terasă.
    Singura modalitate de a-l da jos de acolo, a fost intervenția tulumbei pompierilor.

                                          La prima sa lovitură, hoțul a leșinat de emoție

                        Tânărul Constantin Florea, în vârstă de 20 de ani, din Mânzești-Iași, s-a inițiat în meseria de hoț.
    Deși era bănuit în sat ca fiind preocupat de această îndeletnicire, el nu fusese niciodată prins și dovedit.
    Iată însă că tânărul infractor a fost dat în vileag de o slăbiciune personală, în timp ce încerca să dea o lovitură în gară, de unde a vrut să fure o poșetă. El s-a îndreptat liniștit spre femeia pe care o vizase, i-a luat cu ușurință poșeta, a dat să fugă, dar a leșinat la doi pași de victimă.
    Poliția l-a arestat înainte să-și revină.
    Constantin Florea nu-și poate explica pierderea avântului decât prin emoția inerentă primei operațiuni de furt calificat.

                                          Hoțul a făcut atac de cord în timp ce era urmărit de păgubașă

                           Americanul Jerome Convington din Chicago n-a ținut cont de sfaturile medicilor care atrag atenția asupra pericolelor pe care le prezintă alergarea în aer liber și a suferit un atac de cord, care i-a fost fatal.
    În vârstă de 43 de ani, Convington tocmai fura un calculator dintr-o mașină, când a fost surprins de victima sa, o femeie în vârstă de 30 de ani, care a pornit în urmărirea hoțului.
    După câteva sute de metri, din cauza emoției, efortului și a caniculei, inima răufăcătorului a cedat, și cu toată intervenția polițiștilor sosiți la fața locului, el n-a mai putut fi salvat.

                                         Profanatorul a stat 30 de ore într-un cavou

                           Ghinion pentru hoțul de morminte. În una din escapadele sale nocturne prin cimitire, Valeri K. din satul Măreni, din Republica Moldova, a intrat într-un cavou, dar lespedea de deasupra s-a deplasat și a acoperit deschizătura.
    Hoțul a stat peste 30 de ore închis, lângă defuncții din cavou.
    Auzind strigătele disperate care proveneau din cavou și văzând afară un târnăcop și o lopată, paznicul cimitirului s-a gândit că ceva este în neregulă și a dat alarma.
    Hoțomanul a fost scos din cavou și dus la spital, medicii declarând că nu mai este în toate mințile.
    Valeri a jefuit ani la rând mormintele din cimitirul local, iar coroanele dentare, cerceii și inelele de aur le-a vândut amatorilor de chilipiruri și tehnicienilor dentari.

                                             Spargerile în tandem nu duc nicăieri

                             Faptele s-au petrecut în localitatea High Salivington, comitattul Sussex, Marea Britanie.
    Brian Downs, spărgător calificat, avea, la cei 45 de ani ai săi, o experiență vastă în a jefui casele din care lipseau proprietarii. Condamnat o singură dată, Downs și-a văzut cariera terminată în condiții mai puțin obișnuite.
    Pândise o locuință mai multe zile. În noaptea aleasă pentru acțiune, soții McRoy, erau plecați la Liverpool.
    Bărbatul a intrat sprinten și nestingherit prin grădină, a forțat vreo două uși și iată-l îm casă. La lumina lanternei minuscule începe o evaluare deloc sfioasă, când aude zgomote de la etaj.
    Inteligent fiind, realizează imediat că avea ghinion: altul i-o luase înainte.
    Curios să-și vadă colegul de breaslă, Downs dă peste o femeie frumușică, dar cu apucături păgâne. Era Martine, femeia de serviciu a casei McRoy.
    Ambii sunt ușor surprinși, dar își revin repede.
    Dama știe mai bine cotloanele și adună temeinic, împreună cu bărbatul, ce-i mai de preț.
    Ambii își fac planuri de viitor; cuplul întreprinzător trece Atlanticul peste două zile, la o rudă a Martinei din Miami, Florida. Sunt dați în urmărire în Marea Britanie...
    Dar numai peste câteva luni îndrăgostiții de iau la harță din cauza banilor. Într-o clipă de tandrețe dubioasă, Martine îl rănește pe Downs cu un cuțit nesterilizat. Poliția americană intră pe fir și, din aproape în aproape, se dă totul în vileag.
    Sunt extrădați și acum servesc trei mese regulate pe zi, într-un penitenciar de la marginea Londrei. Se spune că Downs a învățat și ceva franceză. Deocamdată doar: „Cherchez la femme!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu