miercuri, 11 iulie 2018

Infractori ghinioniști, Traian Tandin

                         Condamnat să poarte clopoțel la gât

               Indianul Raj Afal (39 de ani) din Ajmer, hoț de buzunare, va fi obligat să-și atârne de gât un clopoțel, de fiecare dată când va ieși din casă, pentru a atrage atenția tuturor asupra sa și, astfel, să fie nevoit să se abțină de la furturi.
    Raj Afal a fost de neumărate ori arestat pentru furt și condamnat la mai mulți ani de închisoare. După ultima ispravă de acest gen, judecătorul i-a oferit posibilitatea de a fi liber, dacă va purta la gât un clopoțel, de fiecare dată când va apărea în public.
    „Zgomotul pe care-l va face în permanență clopoțelul va fi enervant, iar lumea va ști că trebuie să se ferească, a declarat judecătorul. Aceasta e singura metodă de a-l determina pe Afal să nu mai fure!”
    La rândul său, Afal a afirmat:
    „Cu talanga asta de gât, voi fi exact ca o vacă la păscut. Partea proastă e că va trebui să-mi bag mâinile numai în propriile mele buzunare!”

                               Columbienii brutali trebuie să iasă goi pestradă

                   Bărbații care locuiesc în sudul Columbiei (zonă în care se produc frunzele de coca folosite la fabricarea periculoasei cocaine) și care își bat nevestele sunt obligați să iasă dezbrăcați în lume.
    Astfel, localnicii din Puerto Asis, așezare situată în apropiere de frontiera cu Uruguay și Peru, care își maltratează soțiile, sunt obligați de membrii Autoapărării Unite a Columbiei (AUC), grupare paramilitară care controlează o parte a regiunii, să meargă goi pe străzile urbei, purtând o pancardă pe spate, care le denunță brutalitatea domestică...

                                 Hoții au găsit-o moartă pe proprietara casei pe care o jefuiau

                   Judiciariștii bucureșteni au fost puși din nou de soartă în fața unui caz ieșit din comun.
    Pensionara Norica Grăpescu, în vârstă de 65 de ani, locuia singură în casa familiei sale de pe strada Zborului. O vilă frumoasă - ocupată în timpul războiului de comandamentul aviației germane - care poartă acum patina timpului și a îngrijirii pe care i-o putea acorda o pensionară.
    Norica Grăpescu nu mai fusese văzută de vecini din toamnă, imediat după ziua ei, pe 10 septembrie. În casă, luminile era stinse și nimeni n-a deranjat liniștea casei, cei care o cunosc crezând că femeia plecase la rude, în Buzău.
    În noapte de 11/12 ianuarie 2000, în casa bătrânei s-a văzut lumină. Becurile din toată vila au continuat să ardă și în cursul zilei următoare.
    Vecinii, convinși că profesoara a revenit, s-au dus s-o viziteze.
    Ușa de la intrare era forțată, iar cea de la hol avea geamul spart. A fost chemată poliția.
    S-a stabilit că, în cursul nopții, în casă intraseră hoții. Ei au scotocit peste tot, strângând în mijlocul sufrageriei lucrurile de furat: spray-uri, haine, televizorul color. Când să caute și în ultima cameră, hoții au făcut o descoperire macabră: cadavrul mumificat al bătrânei, căzut lângă patul din dormitor.
    Îngroziți, hoții au dat bir cu fugiții, lăsând prada.
    Din cercetări a rezultat că, în urmă cu peste trei luni, bătrâna decedase din cauze naturale. Trăind singură și, din cauza izolării vilei, trupul n-a fost găsit decât atunci când hoții au forțat ușa.

                                O temă școlară a înfundat un mafiot

                      Pentru prima dată în istoria justiției italiene, o temă școlară a ajuns să fie citită într-o instanță ca probă, contribuind decisiv la dovedirea vinovăției unui „om de onoare”.
    Tema aparține unei fetițe de 15 ani, Lucia, al cărei tată era chiar... „șeful șefilor mafiei”, celebrul Toto Riina (bosul mafiot arestat pe 16 ianuarie 1993).
    Omul care era la volanul automobilului marelui mafiot în momentul capturării de către carabinieri, un oarecare Salvatore Biondino, susținea că întâlnirea sa cu Riina a fost o pură întâmplare, că nu-l cunoștea. În lipsa unor dovezi convingătoare, anchetatorii erau pe punctul de a-l crede.
    Apoi, când au luat toate hârtiile din casa mafiotului la bani mărunți, au descoperit un caiet la fiicei acestuia, în care, printre alte teme, se găsea și una care trata prietenia.
    În final, după mai multe considerații generale, Lucia Riina îi pomenea pe cei mai apropiați prieteni ai săi, între aceștia aflându-se și băiatul lui Biondino. Aceasta a fost proba care a făcut dovada legăturii vechi și trainice dintre familiile celor doi.
    Singurul cap de pot în acuzarea lui Salvatore Biondino de asociere de tip mafiot.

                                 În loc de bani, au furat tezele elevilor

                      Aflând de o substanțială sponsorizare a cărei beneficiară fusese o școală din orașul sud-african Johannesburg, trei indivizi au decis să dea lovitura.
    Prima fază a spargerii a decurs bine. Hoții au reușit să pătrundă în biroul directorului, au spart seiful și au îndesat banii și alte valori într-o geantă diplomat găsită la locul faptei.
    Lăcomia i-a determinat să mai zăbovească puțin, cotrobăind în continuare și prin sertarele secretarelor, de unde au sustras tot soiul de nimicuri: parfumuri, cosmeticale, mici bijuterii lipsite de valoare, ba chiar și o cutie de dropsuri! La plecare, însă, au procedat ca în comediile pentru naivi: au plecat cu o altă geantă!
    Ajunși la loc sigur și dorind să-și împartă frățește prada, au avut parte de o mare surpriză: în locul banilor, au găsit în geantă doar niște teze ale elevilor dintr-o clasă terminală, pe care direcorul intenționase să le corecteze acasă.
    Perseverenți, cei trei spărgători au făcut cale întoarsă, au pătruns din nou în școală și au recuperat, în sfârșit, geanta doldora de bani. Numai că, la ieșire, au fost întâmpinați de o patrulă de poliție, căreia i se păruse suspect faptul că la acea oră târzie în școală lumina era aprinsă.
    Ghinionul lor, dar și al elevilor care, în situația dată, au fost nevoiți să repete lucrarea scrisă!

                                A angajat un polițist ca să-i ucidă bărbatul

                     Exasperată de bătăile crunte la care o supunea regulat soțul ei, atunci când venea beat acasă, o americancă din stat New Mexico s-a gândit că cea mai bună soluție să scape de nesuferitul partener de viață ar fi să-l omoare.
    Vickie Gilmore (33 de ani) n-a avut însă curaj să comită singură crima, așa că a apelat la un asasin profesionist, căruia i-a oferit pe loc 250 de dolari ca să-i ucidă soțul, pe Robert Sumser, urmând să-i dea alți 500 de dolari după ce își va termina treaba. Ea a avut chiar o pretenție de la ucigașul plătit, și anume să-l facă pe Sumser „să guițe ca un porc”, înainte de a-l omorî.
    La a doua întâlnire, când trebuia achitat restul de bani, femeia a constat cu stupoare că cel căruia îi ceruse să comită crima era, de fapt, un polițist care lucra sub acoperire. Vickie Gilmore a fost arestată sub acuzația de tentativă de crimă și conspirație.
    Robert Sumser a declarat poliției că intrase deja la bănuieli, atunci când nevasta lui a început să se poarte frumos cu el și să-i gătească, dar nu și-a închipuit nicio clipă că ea plănuia să-l ucidă. Credea că-și găsise un amant....

                                          Prețul unei glume proaste

                        Miguel Vicario, un brazilian din Sao Paolo, în vârstă de 42 de ani, se afla într-o vizită în SUA, la o prietenă din copilărie, care locuia acum în orașul Portland.
    Într-una din zile a fost invitat la un bar din centrul orașului. S-a așezat la masă și a fost servit cu vin. După consumarea mai multor pahare, s-a ridicat și a strigat:
    „Explodează bomba”, după care s-a dus rapid la toaletă.
    La întoarcere a fost întâmpinat de patru polițiști și arestat.
    După patru zile a urmat procesul și a fost condamnat la un an și două luni de închisoare pentru producerea de panică în rândul populației. La ieșirea din penitenciar, a fost din nou arestat și ținut în detenție încă trei săptămâni, pe motiv că viza sa de intrare era expirată.
    După terminarea celei de-a doua perioade de încarcerare, a fost întâmpinat de trei agenți F.B.I. care l-au somat să părăsească teritoriul SUA în următoarele 25 de ore.

                                          Licitație pentru proteza unui infractor șchiop

                      Un francez fără un picior, aflat la pușcărie pentru trafic cu droguri, se zbate să-și recupereze piciorul artificial, care i-a fost scos la licitație cu suma de pornire de 10 euro, laolaltă cu alte bunuri.
    Lui Enrique Vilageliu, care a primit o condamnare de opt ani de închisoare, i s-a confiscat și scos la licitație până și cârjele, pentru a acoperi datoriile, cifrate la 29.000 de euro.
    Exasperat, Vilageliu se plânge că se simte „dezmembrat” și că vrea să-i dea în judecată pe cei care i-au luat piciorul artificial, care, după părerea lui, ar fi trebit să fie considerat proprietate neconfiscabilă.
    Totuși, el admite că la închisoare i s-a pus la dispoziție o altă proteză, care însă nu se compară cu vechiul lui picior artificial, cu care se împăca de minune.

                                               „Mortul” se plimba prin Europa

                      Tribunalul județean Bihor a hotărât, în primăvara anului 1999, încetarea unui proces penal și a dispus la desființarea altei sentințe pronunțate de Judecătoria Oradea, care îl privea pe Wilhelm Viorel Ene, de 30 de ani, pe motiv că acesta ar fi decedat.
    Această hotărâre a fost luată pe baza certificatului de deces depus la tribunal de către Lucian Dan Negruțiu (34 de ani), avocat în cadrul Baroului București.
    Spre surprinderea autorităților române, „mortul” Wilhelm Viorel Ene, „a înviat”. El a fost prins și reținut de polițiștii din Hunedoara, după ce furase un autoturism. Din cercetările efectuate de organele de anchetă a rezultat că, de fapt, „mortul” nu murise, totul fiind o înscenare pusă la care de avocatul bucureștean. Certificatul de deces prezentat de acesta instanței de judecată era un fals grosolan.
    De la „moartea” lui și până în prezent, Wilhelm Viorel Ene s-a plimbat prin Europa. A mai furat câte ceva pe ici, pe colo, până când, în Germania a fost arestat și închis pentru câteva luni.
    Ulterior, după executarea pedepsei, i s-a făcut dor de plaiurile natale și s-a întors în România, unde și-a reluat activitatea infracțională. Spre ghinionul său, a fost prins furând, la scurt timp de la revenirea în țară.
    De data aceasta, el a avut prilejul să meargă la pușcărie braț la braț cu fostul său apărător, L.D. Negruțiu, cel care îl trimisese fictiv pe lumea cealaltă.

                                             Un fals nevăzător și-a scris singur o cerere

                        Un bărbat din Deva, nevăzător cu certificat de handicap de gradul întâi, și-a scris singur cererea de pensionare anticipată, în fața inspectorului-șef al Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Persoanele cu Handicap (ITSPH) Hunedoare, cu toate că, potrivit încadrării sale în gradul de invaliditate, ar fi putut vedea doar câteva dâre de lumină.
    Potrivit celor spuse de inspectorul șef al ITSPH Hunedoara, persoana în cauză, Ioan Nemțaru, era bănuit că n-ar fi suferit de nicio afecțiune și, din acest motiv, falsul orb a fost supus unui test, pe care nu l-a trecut.
    Mai rămâne de răspuns unei întrebări: cine i-a eliberat certificatul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu