luni, 23 iulie 2018

Infractori ghinioniști, Traian Tandin

                         Hoții n-au avut ce să fure, fiindcă uitaseră ziua de plată

             O tentativă de jaf mai puțin obișnuită a avut loc într-o zi la prânz și a vizat biroul de plăți al asigurărilor sociale din cadrul Direcției Generale de Muncă și Protecție Socială din Piața Amzei din București.
    Gabriel Soare și Eduard Gabriel Păun au filat vreme îndelungată biroul amintit, pentru a afla care sunt zilele când în seiful biroului existau bani pentru plăți. Când au considerat că a sosit momentul pentru lovitură, au acționat. Asta se întâmpla în jurul orei 13:00.
    Dotați cu un întreg arsenal de scule, care ar fi trebuit să le servească la deschiderea casei de bani, Soare, în vârstă de 21 de ani, și Păun, 17 ani, au năvălit în incinta biroului.
    Până să fie imobilizată cu bandă adezivă, Rodica O., casiera de serviciu, a reușit să dea alarma.
    Speriați de apariția unuia dintre angajații DGMPS, care a auzit strigătele de ajutor ale femeii, tâlharii au reușit să fugă, dar numai până în stradă.
    Pe bulevardul Ana Ipătescu, Soare a fost prins de niște trecători și de polițiștii Secției 1. La scurt timp l-a urmat și partenerul său, Păun.
    Culmea este că cei doi au bătut-o degeaba pe casieră, pentru că, în acel moment, în casa de bani nu se afla niciun leu, pentru simplul motiv că aceea nu era zi de plată.

                                                      Singur acasă

                          Nu, nu este vorba despre filmul bine-cunoscut și nici de Kevin, ci despre un puști ceva mai mărișor (12 ani), pe nume Jany Kobocika, din Praga.
    Fiind singur acasă într-o noapte, în timp ce se uita la televizor, a auzit un zgomot suspect în curte. Aflându-se încă sub influența aventurilor lui Kevin din filmul văzut de curând, Jany a acționat cu rapiditate, pentru a preîntâmpina o eventuală pătrundere în casă a unor hoți.
    Neavând la dispoziție nici timpul, nici arsenalul micului erou american, el s-a mulțumit să conecteze la clanță un conductor electric, pe care l-a băgat în priză, și să se posteze în fața ferestrei, înarmat cu arcul de la săgețile căruia scosese ventuzele. N-a fost nevoit să le folosească, electricitatea scutindu-l de acest efort.
    Un intrus a fost curentat, zguduit și aruncat într-un stâpl de beton de la intrare, el fiind apoi prins și imobilizat de vecinii care veniseră alertați de țipetele copilului.
    S-a dovedit că persoana capturată era Marec Wovek, un spărgător de locuințe căutat de poliție de mai multă vreme.

                               Hoțul a căzut în canalul pe care îl lăsase fără capac

                  Ionuț Radu, copilul unui rrom din Ploiești, a învățat de mic că, pentru a supraviețui, uneori e necesar să fure câte ceva. Împreună cu tatăl lui, băiatul în vârstă de 12 ani și-a făcut ucenicia, apoi s-a specializat în furarea capacelor de canalizare. Desprindea capacele, le urca în căruță și, când se strângeau mai multe, le ducea la S.C. Remat, unde le vindea ca fier vechi.
    Într-o duminică seara, aproape de miezul nopții, Ionuț se întorcea de la un prieten, de pe strada Oborului. Acesta îi făcuse cunoștință cu o fătucă frumoasă. Ionuț se gândea la ea, când a simțit că-i fuge pământul de sub picioare. Căzuse într-o gură de canal, rămasă fără capac.
    Când, cu chiu cu vai, a ieșit din canal, Ionuț și-a dat seama că se afla pe strada Ion Creangă și că, doar cu o seară înainte, chiar el furase capacul respectiv. Drept care, băiatul a concluzionat:
    „Ce face dragostea din om!”

                                Maltratat și tâlhărit, un taximetrist și-a recunoscut un agresor în salonul spitalului

                 Pe 7 ianuarie 1999, în jurul orei 3, taximetristul Gheorghiță Păduraru a ajuns la poliție bătut și plin de sânge, unde a reclamat că trei țigani l-au atacat, jefuit și bătut.
    Incidentul s-a produs la Foișorul de Foc, de unde Gheorghiță a luat un client, care, după câteva secunde, l-a somat și l-a forțat să-i dea toți banii obținuți din încasări.
    Păduraru s-a decis să riposteze și s-a folosit de bâta pregătită lângă scaun. Atunci alți doi bărbați l-au scos afară pe teximetrist și, în timp ce-l băteau, l-au buzunărit, luându-i toți banii.
    La apariția unui alt taxi, țiganii au fugit, iar Păduraru a fost transportat la secția de poliție și apoi la spital. Surpriza cea mare a fost în momentul în care Păduraru l-a recunoscut pe unul dintre agresori în salonul în care fusese internat.
    Poliția a intervenit imediat și a fost instituită păzirea agresorului.

                            Voiau să fure un bancomat, dar au plecat cu toată cabana

                Trei hoți din stațiunea franceză Metabief au încercat să fure un automat de bani instalat în peretele exterior al unei cabane.
    Într-o noapte, infractorii au legat un cablu de oțel de bancomat. Apoi au prins cablul de un camion, cu care au demarat în trombă. Spre surpriza hoților, automatul de bani i-a urmat cu tot cu cabană.
    După ce au târât-o aproape 100 de metri, infractorii au verificat dacă pot fura banii din bancomat. Numai că seiful în care erau ținuți banii n-a suferit nicio stricăciune, iar hoții au fugit de la locul faptei cu mâna goală.
    Autoritățile din Metabief au declarat că pagubele produse de cei trei sunt însemnate, cabana în care era bancomatul fiind complet distrusă. În plus, panourile rutiere și stâlpii au fost doborâți la pământ pe distanța pe care camionul a tras cabana după el.

                                Un hoț internațional a căzut în plasa propriei calicii

                  Și acum credem că-și mai zise - scuipându-și în sân - că prost e hoțul hapsân. O teorie la care va avea timp să reflecteze nu mai puțin de 10 ani.
    Protagonistul: Mihai Pană, de 42 de ani, din Timișoara, dar cu domiciliul niciunde. Acest personaj fără casă, fără masă și fără familie, e recunoscut în lumea interlopă ca un mare specialist (nu glumim deloc!) în materie de spargeri de apartamente.
    Venind vremuri mai bune, el a dat o fugă până în Austria, unde s-a înscris la „universitatea” hoților internaționali (singurele „studii” care îi lipseau), absolvind-o în numai trei luni și de unde și-a adus o gamă sofisticată de unelte de spargere în fața căreia hoții autohtoni au rămas blocați.
    Cu scule extra la îndemână, Mihai Pană și-a început prelipul spargerilor alegând orașul Arad. Lume multă, aglomerație și apartamente cât cuprinde. Își alegea numai ușile de metal (o modă nouă acum), urmând o logică foarte simplă, și anume că astfel de uși ascund „ceva gras”. Nu s-a înșelat niciodată!
    A găsit tot ce-a vrut, numai că ultima dată, la un apartament de lângă gară, s-a cam calicit. După ce a sustras, în primul tur, banii, bijuteriile și ceva aparatură electronică (ar fi fost de ajuns să trăiască bine o jumătate de an) s-a întors să mai ia niște blănuri.
    Nu și-a dat seama că vecinii între timp se alertaseră și numai că nu l-au linșat.

                                   Hoții l-au rugat pe păgubaș să le împingă mașina plină cu lucruri furate

                  Doi puști din orășelul american Surrington (Texas) au făcut de râs tagma hoților printr-o ispravă tragicomică.
    Johnny Sams, în vârstă de 17 ani, și Samuel Reynold, un cirac cu vreo trei ani mai tinerel, se plictiseau, vara trecută, făcându-și veacul prin urbe, așa că s-au hotărât să fie și ei bărbați, pentru o noapte. Și cum altfel să-și probeze bărbăția, decât dând o spargere?
    Nenorocitul asupra căruia s-a oprit alegerea lor s-a nimerit să fie Glenn Doolin, un vecin pe care cei doi nu-l puteau suferi încă din fragedă pruncie, din pricina firii sale posace.
    Zis și făcut: la adăpostul întunericului, puștii au parcat mașina în spatele casei lui Glenn, au traversat curtea și au pătruns, prin efracție, în locuință. Cum vecinul dormea dus, cei doi n-au fost deranjați absolut deloc.
    Și totul a mers ca pe roate: rând pe rând, în mașina hoților au intrat televizorul, calculatorul, combina audio și alte asemenea „scule”, cu care Doolin se mândrea (interesant e faptul că băieții nu au furat decât aparatură electronică, banii pe care i-au găsit în casă lăsându-i indiferenți). Cum s-ar zice, o spargere pe cinste.
    Hoții s-au suit în mașină și... pas de mai pornește! Au încercat ei în fel și chip, în zadar.
    Și atunci, ce să facă, ce să facă?
    Și-au luat inima în dinți și au sunat la Doolin, cu o mină nevinovată, rugându-i să-i ajute, căci le-a rămas mașina în pană.
    Fără să bănuiască nimic, acesta s-a echipat, săritor, în toiul nopții, și dă-i și împinge... Și ar fi împins el mult și bine, cale de zeci de metri, dacă nu s-ar fi deschis portbagajul, gemând de atâta încărcătură, și televizorul său nu i s-ar fi arătat înaintea ochilor!
    Mânios nevoie mare, Doolin a dat fuga în casă, pentru a telefona la poliție.
    Cei doi spărgători au plâns, l-au implorat, ba i-au și cărat înapoi lucrurile furate, însă tot nu l-au convins să-i ierte. Iar mașina poliției a venit, i-a arestat și i-a dus într-un loc răcoros.
    Morala? Într-o hoție, chiar dacă totul merge ca pe roate, asigurați-vă mai întâi că mașina merge pe roți!

                                          Hoțul a fost prins de păgubaș făcând autostopul

                          Florin Matei, din Oradea, a fost trezit într-o noapte de un zgomot ciudat. S-a uitat pe fereastră și a rămas înmărmurit: cineva se căznea să-i pornească mașina parcată în fața casei.
    Până să iasă din locuință. hoțul dispăruse cu tot cu autoturism.
    Matei a urcat la bordul celei de-a doua mașini, care-i aparținea soției lui, și a pornit într-o adevărată cursă de urmărire.
    După un timp, autoturismul furata rămas în pană. Hoțul a coborât și, neștiind cine-i persoana cu mașina din spate,a făcut cunoscutul semn al autostopistului.
    Păgubașului, desigur, nu i-a scăpat prilejul: l-a luat la bord și l-a dus direct la poliție.

                                  A fost ucis de copacul pe care tocmai voia să-l fure

                       Silviu Daniel Popa (19 ani) din comuna Stănești, Vâlcea, a rămas în satul natal fiindcă nu avea perspective să găsească de lucru la oraș.
    Într-o zi, băiat gospodar, Silviu a plecat împreună cu prietenul și vecinul său, Marin Mirică, să tai un copac din zăvoiul râului Cerna. Acest lucru se numește, însă, furt, fiindcă zăvoiul nu aparține niciunuia dintre ei.
    Au pus ochii pe un copac, însă, neavând experiență în domeniul tăierilor silvice, cei doi n-au fost prevăzători.
    Astfel, că n-au tăiat copacul după regulile impuse, iar acesta, în cădere, l-a lovit în cap pe Silviu, care a murit pe loc.

                                Hoțul s-a predat pentru că n-a avut ce să fure

                     Un bărbat de 41 de ani din Dusseldorrf, Germania, s-a predat la poliție, după ce a încercat să jefuiască o farmacie. El intrase înarmat cu un pistol și le ceruse angajaților să-i dea toate încasările din acea zi.
    Din păcate pentru hoț, în toată farmacia nu se găsea decât modesta sumă de 250 de euro. Descumpănit, bărbatul s-a așezat pe un scaun și le-a spus angajaților să cheme poliția.
    Infractorul a fost arestat fără probleme, el declarând ulterior că nu merita să riște ani grei de pușcărie, pentru doar 250 de euro.
    Se pare că bărbatul s-a gândit bine, deoarece, până la urmă, n-a fost acuzat decât pentru port ilegal de armă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu