luni, 6 august 2018

Infractori ghinioniști, Traian Tandin

                                      Un infractor autostopist a oprit o mașină a poliției

                       Marius Gomoescu și Cătălin Popa, ambii din Brașov, au înșelat 13 firme utilizând cecuri fără acoperire. Cei doi contactau diferite firme de la care cumpărau marfa și plăteau cu cecuri fără acoperire, iar ulterior revindeau marfa.
    Marius Gomoescu și Cătălin Popa erau dați în urmărire generală de polițiști.
    Într-o zi, Gomoescu s-a dus la un abator din Baraolt, cu intenția de a cumpăra 20 de tone de carne. Tânărul i-a propus patronului firmei să-i plătească marfa cu două file cec. Lui Kovasc Mihaly, patronul firmei, i s-a părut însă suspectă propunerea și a verificat datele contabile ale firmei care emisese cecurile.
    „A avut 147 de milioane cifra de afaceri în 2000 și opt milioane de lei pierderi. După aceea m-am gândit cum vrea să plătească firma respectivă marfa în valoare de 1,6 miliarde de lei. Mi s-a părut ciudat că cele două file cec au fost rupte cu cotor cu tot”, a precizat patronul abatorului.
    El a chemat imediat poliția, însă Gomoescu apucase deja să fugă.
    Tânărul s-a ascuns în câmp și, după câteva ore, a ieșit în șosea să oprească o mașină de ocazie.
    „Asta este realitatea: a făcut cu mâna unei mașini care era a poliției, iar cei doi lucrători l-au imobilizat și l-au adus la sediu!” a declarat șeful Poliției Baraolt.

                                        Un milion de dolari pentru „furtul de soț”

                       În SUA, Dorothy Hutelmyer a devenit un adevărat model pentru nevestele abandonate. Acum trei ani, ea a fost părăsită de bărbat pentru secretara sa. Ceva banal.
    Dorothy, care se laudă că timp de 19 ani, a fost „o mamă și o soție perfecte”, și-a ștres repede lacrimile și a acționat-o în justiție pe Margie Cox, secretara cu pricina.
    Ea a mobilizat întreaga țară, a participat la numeroase talk-show-uri și a promovat cazul în ziare. În final, avocatul său a dezgropat o lege veche de trei secole... și a reușit să convingă o instanță din Carolina de Nord.
    Margie a fost condamnată să plătească o jumătate de milion de dolari pentru „furt de soț” (alienare de afecțiune) și altă jumătate de milion de dolari pentru „conversații criminale” (mai clar: adulter).
    „Vreau doar să-mi apăr familia”, afirmă Dorothy.
    Cu un milion de dolari, adevăratele valori sunt ocrotite....

                                          Poligam bătut măr de neveste

                       Suedezul Sven Knudsen are o inimă foarte sensibilă la farmecul feminin. Cupidon l-a săgetat de fiecare dată atât de puternic, încât bietul Sven simțea că nu va putea să-și părăsească niciodată iubitele, așa că s-a căsătorit cu ele.
    Niciuna dintre cele șase soții ale sale nu știa nimic despre celelalte. Totul a fost minunat, ca în raiul mahomedan, pentru bărbat, până când una dintre neveste, Karin, a început să aibă bănuieli.
    Femeie practică și modernă, ea a angajat un detectiv particular, ca să-l urmărească pe Sven. Când a aflat crudul adevăr, le-a anunțat pe celelalte neveste și, împreună, au pregătit pedeapsa.
    Cele șase l-au prins pe soțul poligam la aeroport și l-au bătut la sânge.
    Knudsen, arestat pentru poligamie și internat în spital, a recunoscut că era în drum spre Roma, pentru a-și vizita prietena italiană! El a declarat că a reușit să le ascundă soțiilor adevărul, spunându-le că slujba lui de agent comercial îl obligă să fie mult pe drumuri.
    Mulți bărbați consideră căsnicia o povară, dar se pare că pentru Sven era o plăcere, cel puțin până în momentul fatal al confruntării de la aeroport.

                                 Nu-și mai poate folosi degetele, fiindu-i mușcate de soacră

                 Petru Floruțău din Oradea a fost internat la Spitalul Clinic Județean, la secția Chirurgie Plastică, cu o infecție gravă la mâna stângă. Când a ajuns la spital, mâna stângă a bărbatului era zdrențuită. Bărbatul a declarat că a fost mușcat de soacră.
    Petru Floruțău locuiește de opt ani în aceeași casă cu soacră-sa, Rozalia Faur. În urmă cu două săptămâni, bărbatul a ajuns acasă seara, după ora 22, beat criță.
    „Drept îi că aveam chef să ascult muzică, povestește Petru. Am dat-o mai tare și soacră-mea s-a enervat că trezesc copiii. Am doi copii. Și atunci a dat cu scaunul după mine. M-am clătinat și am căzut peste ea. Nervoasă, m-a mușcat de mână.”
    Rozalia Faur, soacra lui Petru, spune că ginerele a încercat s-o strângă de gât.
    „Ca să scap de el, i-am tras un picior și l-am mușcat de mână.”, a afirmat femeia.
    Petru n-a băgat în seamă mușcătura până nu s-a infectat. Doctorul Teodor Urda, specialist în chirurgie plastică, a declarat că Petru nu-și va mai putea folosi toate degetele de la mână, fiindcă i-au fost zdrobite câteva tendoane.
    „Plăgile prin mușcătura de om, înțepătura de os de pește și cuțitul de bucătărie sunt cele mai periculoase, având în vedere potențialul de infecție”, a declarat medicul.
    Petru va mai rămâne un timp în spital.
    Rozalia Faur a afirmat că, deși nu are o dantură perfectă, nu va ezita să muște pe niciunul dintre cei care atentează la liniștea ei sau a nepoților ei.

                                                Divorțați, în cătușe

                           Supărat pe un cuplu care, în timpul procesului de divorț, mințea tot timpul, în speranța că fiecare dintre cei doi soți va obține la partaj o sumă mai mare de bani, un judecător american a hotărât ca cei doi să stea prinși cu cătușe unul de altul până când se hotărăsc să spună adevărul.
    Enervați de decizia judecătorului, Sabrena și Kirk Smith au amenințat că vor depune plângere împotriva lui, chiar dacă au fost eliberați o jumătate de oră mai târziu.
    Avocații celor doi i-au sfătuit însă să nu se plângă, pentru că mințiseră curtea de judecată, după depunerea jurământului.

                                        Dacă iubirea se transformă în ură,
                                          oamenii fac orice să se răzbune

                    Ura dintre parteneri poate conduce uneori la răzbunări care de care mai ciudate. Un psiholog american, expert în probleme de cuplu, a publicat recent o carte cu cazurile unor oameni care au făcut tot ce le-a stat în putință ca să se răzbune cât mai crunt pe foștii parteneri. Psihologul dorește ca aceste exemple să fie un semnal de alarmă, pentru ca oamenii să știe ce se poate întâmpla atunci când dragostea se transformă în ură.

                   Britanicul Donald Niblett a fost atât de afectat după ce a fost părăsit de nevastă, încât a pus la cale o răzbunare care să-i facă acesteia cel puțin la fel de mult rău.
    Niblett a reușit să facă rost de un buldozer și, nici una, nici două, a început să distrugă conștiincios casa în care locuia soția lui. În momentul în care poliția a ajuns pe „șantier” din casă nu mai rămăsese decât un morman de moloz.
    Paguba produsă a fost de peste 60.000 de dolari.

                    O dansatoare din buric din Egipt s-a răzbunat pe soțul ei pentru că acesta era un fustangiu notoriu.
    După ce bărbatul a plecat într-o delegație, femeia i-a luat cartea de credit și a reușit să cheltuiască toată suma agonisită de acesta în zece ani de muncă: 46.000 de dolari.
    Pe lângă paguba materială, când s-a întors acasă, bărbatul nu și-a mai găsit nici soția, care-l părăsise.

                     „Doar” 20.000 de dolari a trebuit să plătească un pilot de avion din Londra, după ce a revenit dintr-o călătorie de două săptămâni. Înainte de plecare, el îi ceruse soției să părăsească locuința. Aceasta l-a rugat s-o lase să-și ia lucrurile din casă.
    După plecarea bărbatului, femeia a format numărul unui serviciu telefonic cu suprataxă din SUA și a lăsat receptorul ridicat. Când s-a întors acasă, bărbatul a găsit telefonul conectat la numărul respectiv.
    Factura telefonică a fost de aproape 20.000 de dolari.

                                                  Când femeile se răzbună

                             Răzbunarea este un lucru îngrozitor. Ea poate să provoace războaie, să împingă la asasinate, să aducă nenorociri și chinuri unui mare număr de oameni. Și nu există răzbunare mai cruntă decât cea pe care o femeie o săvârșește din cauza unei nedreptăți reale sau imaginare.

                    Iată, de pildă, cum a procedat o tânără care vindea ciorapi bărbătești într-un magazin universal din Stockholm.
    Întrucât prietenul a părăsit-o, a hotărât să se răzbune pe toată partea bărbătească... presărând praf de scărpinat în fiecare pereche de ciorapi pe care o vindea.
    A fost descoperită abia atunci când a încercat s-o determine pe colega de la raionul vecin să facă același lucru cu pantalonii bărbătești.

                    Un mod și mai original de răzbunare a născocit o casnică din sudul Londrei. Ea era foarte supărată că soțul său prefera mâncarea gătită de mama lui, și nu pe cea preparată de ea.
    S-a răzbunat prin aceea că gătea seară de seară... dar pe soț îl obliga să se mulțumească numai cu sendvișuri.
    În cele din urmă, căsătoria le-a fost desfăcută la tribunal, unde soția a declarat că avea tot dreptul să refuze să-l hrănească, întrucât el socotea că mama lui gătea mai bine.

                    Dar nu numai soțul sau amantul au avut de suferit din cauza femeilor înfuriate.
    O femeie din localitatea britanică Portsoy (comitatul Bunfshire) s-a răzbunat pe un cârciumar pentru că bărbatul ei și-a cheltuit banii pe băutură în cârciuma lui. Ea a dat buzna în local și i-a strigat proprietarului:
    „De ce-i dai soțului meu tot felul de băuturi, îi iei banii și apoi îl arunci în stradă?”
    A urmat în gest fulgerător cu mâna spre tejghea... și 174 de pahare de sticlă, cinci scrumiere și patru sticle cu limonadă au aterizat pe podea, făcându-se zob.

                  Răzbunarea feminină s-a răsfrânt și asupra unui hotel din Roma care a făcut imprudența de a concedia o cameristă pe motiv că s-a purtat necuviincios cu administratorul.
    Aceasta a introdus în hotel o cutie plină cu șoricei albi. Eliberați, aceștia s-au răspândit în toate părțile prin hotel.
    Și în timp ce personalul se chinuia să prindă șoarecii, ea a vizitat mai toate camerele, presărând în paturi piuneze.

                 Uneori, răzbunarea le afectează și pe femei.
    Charlotte Pradel (26 de ani), din Paris, și-a văzut prietenul ieșind dintr-un bloc la braț cu o cunoscută despre care știa că locuiește acolo.
    Charlotte a pătruns ăn apartamentul femeii, i-a spart vesela de porțelan, i-a sfâșiat hainele și i-a răsturnat mobila. Apoi, obosită, a tras câteva înghițituri dintr-o sticlă de coniac. Dar a întrecut măsura și a adormit.
    Continua să doarmă când rivala ei s-a întors și a telefonat la poliție.

                                                 Urmărit general, împușcat în fesă

                              Un subofițer al Poliției Municipiului Constanța a fost nevoit să împuște un infractor dat în urmărire generală, care sechestrase două tinere. Incidentul a avut loc într-o sâmbătă, în jurul orei 10, pe strada Dacia din Constanța.
    Patrula poliției, formată dintr-un polițist și un jandarm, a sesizat un individ cu semnalmentele infractorului. Când l-au întrebat cum îl cheamă, individul s-a prezentat sub o falsă identitate. Apoi, după ce i s-au cerut actele de identitate, acesta a luat-o la fugă. El a încercat să sară un gard.
    Plutonierul-major Adrian Guțulescu l-a somat și a tras trei focuri de armă în aer. Văzând că individul nu se oprește, a mai tras două focuri în direcția infractorului. Unul dintre gloanțe l-a lovit în fesa stângă.
    Cel împușcat se numește Ion Rucăreanu, 30 de ani, din comuna Brăhășești, județul Galați. Infractorul este cercetat, de asemenea, pentru tâlhărie și proxenetism.
    În momentul în care a fost prins, el se pregătea să vândă altor proxeneți două tinere pe care le sechestrase în imobilul lui de pe strada Dacia.

                              A dat foc mașinii furate, vrând s-o repare la lumina chibritului

                 În plin câmp, într-o noapte, Megery Zoltan, în vârstă de 24 de ani, hoț de mașini, a avut ghinionul să rămână în pană cu Dacia 1310 pe care tocmai o furase dintr-o parcare din localitatea Salonta, județul Bihor. N-a ajuns prea departe.
    Mai avea câțiva metri până la intrarea în localitatea Ghiorac și a fost nevoit să oprească, pentru a remedia o defecțiune. Nefiind dotat cu o lanternă sau altă ustensilă cu care ar fi putut face lumină, Zoltan s-a gândit că se va descurca aprinzând un chibrit. Hoțul n-a apucat să vadă prea multe, că mașina a și luat foc de la flacără.
    Astfel, proprietarul de drept al mașinii, Saintin Ervin, și-a recuperat Dacia, cu mențiunea că aceasta a ars în proporție de 95%...
    Ghinionistul Zoltan Mergey a fost băgat pentru mai mult timp la răcoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu