luni, 21 martie 2011

Apa e viaţă

  Mâine 22 martie 2011 este ziua mondială a apei.
Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătoreşte din 1993.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, din 22 Martie, are ca scop aducere în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă.
În fiecare an, sărbătorirea se face sub un slogan. În 2009: “Transboundary waters: sharing water, sharing opportunities”, în 2008: “Sanitation”, în 2007: “Copinng with water scarcity”.
În anul 2010, de Ziua Mondială a Apei, naţiunile şi-au reafirmat dreptul la o apă de calitate mai bună, sub sloganul “Clean water for a healthy world” „Apă curată pentru o lume sănătoasă!”.
    sursa: www.wikipedia.ro
  Cu această ocazie voi face o activitate cu elevii claselor a VII-a si a VIII-a, în colaborare cu doamna profesoară de chimie, Mihai Georgeta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu