marți, 5 aprilie 2011

Ştiaţi că...


........maşinile Mercedes sunt numite dupa numele unei fete austriece?
In 1897, omul de afaceri austriac Emil Jellinek, a calatorit de la casa sa din Nisa, Franta pentru a cumpara o masina de la fabrica Daimler din Cannstatt, Germania. La intoarcerea sa pe riviera franceza, masina sa sport Daimler Phoenix a facut atata senzatie incat s-a decis sa participe la concursul local, sub numele "Mercedes" dupa fica sa favorita de 9 ani.
Intelegand potentialul de afaceri al noii masini, nu numai ca a mai comandat inca 36 de masini, dar si-a asigurat si franciza pentru a le vinde in alte cateva tari. Gottlieb Daimler a fost de acord si sa fie vandute sub numele "Mercedes".
Marca "Mercedes" a fost inregistrata dupa moartea lui Daimler, in 1900 iar steaua in 3 colturi a devenit marca inregistrata. Daimler a desenat odata emblema pe o carte postala catre sotia sa, steaua simbolizand cresterea afacerii in transporturi pe pamant, pe mare si in aer.
Pentru Karl Benz, a fost simplu sa dea un nume pentru automobilul sau: si-a inclus numele intr-o roata dintata simbolizand soliditatea tehnologiilor sale din Mannheim. Roata dintata a devenit mai tarziu o cununa de lauri.
Dupa primul razboi mondial companiile lui Daimler si Benz au lucrat impreuna, facandu-si in general reclama pe aceleasi afise. S-au amestecat in 1926, combinand cununa de lauri cu steaua in 3 colturi ca marca inregistrata.
In mod interesant, cu toate ca Gottlieb Daimler si Karl Benz au fost doi dintre pionierii majori in industria de automobile, probabil nu s-au intalnit niciodata, cu toate ca traiau la numai 100 km unul de altul, in Germania. Daimler a murit in 1900. Daimler-Benz a fuzionat in 1926.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu